Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Thermo Infra

Caleo DIRECT

Fal- és mennyezetfűtési rendszer rendszer


A lakberendezés szabadsága

A padlófűtések csekély hátránya, hogy mivel a felületen járunk, a maximum megengedett felületi hőmérséklet korlátozott (29-31 fok C°), ezzel pedig behatárolt a leadható hő teljesítmény. Éppen ezért tervezéskor a szakemberek kénytelenek beleszólni a belső tér kialakításába, ami korlátozza az építtető szabadságfokát, vágyát, elképzeléseit. (pl: a bútorok, ha lehet, lábakon álljanak, de a szőnyeg használata sem ajánlott). Mennyezetfűtés alkalmazásával Öné lehet a lakberendezés teljes szabadsága!

CALEO DIRECT Fal- és mennyezetfűtési rendszer

Rendszerismertető

  • A fűtőelemek közvetlenül a gipszkarton felett kerülnek rögzítésre. A fűtött gipszkarton akár 40-45°C-ra melegszik fel, ezáltal kisebb felületen akár nagyobb hőmennyiséget is be lehet vinni mint akár egy jól méretezett padlófűtés esetén.
  • A gipszkarton vastagságától függetlenül kiváló hővezető, a CALEO DIRECT mennyezetfűtés minden eddigi technológiánál gyorsabb felfűtést, ezáltal pontosabb vezérelhetőséget biztosít.
  • A mennyezet mindössze 20-40% elegendő a megfelelő fűtési teljesítmény bevitelére, így marad hely a világítótestek vagy egyedi szerkezet kiépítésére.

Alkalmazás

Ideális megoldás és alacsony beruházási költség mellett alakítható ki olyan épületekben/helyiségekben ahol a gipszkarton álmennyezet az építés része vagy belsőépítészetileg indokolt:

  • Könnyűszerkezetes családi házak
  • Tetőterek, tetőtér beépítések
  • Nagy belmagasságú lakások
  • Exkluzív apartmanok, szállodai szobák

Rendszer Elemek

  • A gipszkarton álmennyezet építése 40 cm-es profiltávolsággal szabványos, így a DIRECT rendszer  mindössze a CALEO CA 160/30 carbon fűtőfilmből, a vezérlő termosztátokból és minősített szerelési segédanyagokból áll.
CALEO DIRECT Fal- és mennyezetfűtési rendszer

A mennyezetfűtés előnyei


Egyenletes szobahőmérséklet

A meleg levegő nem száll felfelé! Ahhoz ugyanis jelentős hőmérséklet különbség szükséges. A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszerek hőleadása kizárólag sugárzó hő formájában történik így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2°C lehet a hőmérséklet különbség. Ugyanez az érték hagyományos vagy radiátoros fűtések esetén akár 15-18°C is lehet.

Lakberendezés szabadsága

A padlófűtés csekély hátránya, hogy mivel a felületen járunk, a maximum megengedett felületi hőmérséklet korlátozott (29-31 fok C°), ezzel pedig behatárolt a leadható hő teljesítmény. Éppen ezért tervezéskor a szakemberek kénytelenek beleszólni a belső tér kialakításába, ami korlátozza az építtető szabadságfokát, vágyát, elképzeléseit. (pl: a bútorok, ha lehet, lábakon álljanak, de a szőnyeg használata sem ajánlott). Mennyezetfűtés alkalmazásával Öné lehet a lakberendezés teljes szabadsága!

Könnyűszerkezetes ház?

Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO CA 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez.

/\
GINOP-9.1.1-21