Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Thermo Infra

Gyakra Ismételt Kérdések


Gyanúsan olcsó árajánlatot kapott?

Megbízhatóan és gazdaságosan működni nem a termék, sokkal inkább a jól tervezett és kivitelezett fűtési rendszer tud. A fűtési rendszernek részét képezik a minőségi szerelési segédanyagok, hőszigetelő lapok és termosztátok is. Az ajánlatok Bruttó végösszegén kívül fontos a technológiai összetétel és az ahhoz tartozó garanciális feltételek is. Minden esetben kérje ki a Cégünk szakembereinek véleményét akár más forgalmazó által készített ajánlatról is Gyakran a nem szakemberek által készített ajánlatok nem tartalmaznak csak a helyiség 40-60%-ára elegendő fűtőfilmet!

A fűtőfilm infrafűtés vagy nem?

Nem infrafűtés. A fűtőfilmek így az új generációs CALEO fűtőfilm is alacsony hőmérsékletű sugárzó fűtésként működik mind a padlóba építve mind pedig mennyezeti síkon. A tévhitekkel ellentétben melyet a hazai forgalmazók nagy része és a kisebb gyártók terjesztettek el, a fűtőfilm nem infrafűtés. Az infrafűtés besorolást olyan hőleadók kaphatják meg kizárólag melyek felületi hőmérséklete meghaladja a 80°C-t és azokat hőleadásukban nem gátolja burkolat (a jelenleg ismert fűtéscélra alkalmas infrafűtések egyetlen csoportja az infrapanel technológia).

Honnan lehet felismerni a hamisított vagy gyenge minőségű termékeket?

Általában ezen termékek garancia ideje 2év és egyszemélyes import cégek webshopjaiban jelennek meg. Nem rendelkeznek gyártói képviselettel. "Infrafólia" és "sokadik generációs" fűtőfilmként nevezik meg a terméket. Ránézésre a rézvezető és a carbon találkozásánál nincs vagy gyenge minőségű az ezüst-vezető. Forgalmazójuk hozzá nem értése az első beszélgetés vagy a honlap tartalom alapján egyértelműsíthető.

Lehet-e 200-220W/m2 teljesítményű fűtőfilmet alkalmazni padlófűtésre?

Általánosságban elmondható, hogy padlófűtés kialakítására kizárólag a 80 és 130W/m2 de mindenképpen 150W/m2 teljesítmény alatti fűtőfilmek alkalmasak, még ennél nagyobb pl.: 160-200-220W/m2 -teljesítményt kizárólag fal és mennyezetfűtésre lehet alkalmazni a megfelelő rétegrendek betartása mellett.

Lehet-e közvetlenül ragasztott burkolat alá fűtőfilmet építeni?

Nem. A csemperagasztó és az aljzatkiegyenlítő sem képes a PET fólián át kötni. A ragasztott burkolatok közvetlen fűtésnek egyetlen alkalmazható terméke az elektromos fűtőszőnyeg.: pl a CALEO REG rendszerek fűtőeleme a BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg. részletek a padlofutes.hu oldalon.

Van-e hőszigetelő képessége az aljzatba szerelt hőtükör fóliának és "hőszigetelő festékeknek"?

Egyértelműen nincs. A hőtükör fóliákat alapvetően hősugárzás visszaverésére fejlesztették ki, alkalmazásuk leginkább tetőszerkezetekben indokolt, hőszigetelési értékük nincsen. Az aljzatszerkezetben a fűtőfilm érintkezik a hőtükörrel így ott hősugárzás nem jön létre, hővezetés/hőátadás történik. A hőtükör fólia magas alumínium tartalma tökéletesen vezeti a hőt az aljzat felé. Padlóban kizárólag EPS, XPS vagy kőzetgyapot hőszigetelést lehet alkalmazni.

Hőszigetelő festék nem létezik, azok gyártóit és forgalmazóit évről évre büntetik a hatóságok a vásárlók megtévesztése okán, ezért manapság már festék adalékként kerülnek forgalomba. Ahhoz, hogy egy festék a szerkezet hőszigetelési értékén jelentősen javítani tudjon minimálisan 3cm-ben kellene felvinni az aljzatbetonra.

/\
GINOP-9.1.1-21